Cityguidning.se
Populära i Barcelona

Snabbinträde till Gaudi's Casa Batlló och La Pedrera i Barcelona


Längd: 2 timmar 15 minuter
Ort: Barcelona
Från: 80 Euro
Läs mer

Se liknande produkter i Barcelona i samma kategorier eller grupper:
Kultur- och tematurer > Kulturella rundturer >
Rundturer och sightseeing > Slipp kön-rundturer >

Här får ni möjlighet att utforska två av Antoni Gaudis mest kända verk i Barcelona, La Pedrera (Casa Mila) och Casa Battlo.

Casa Mila kallas i folkmun för La Pedrera (stenbrottet) på grund av den ojämna fasaden som helt saknar plana ytor. Byggherren, Pere Milà, anlitade Gaudi för att han skulle bygga Barcelonas mest spektakulära byggnad - vilket han lyckades med.

Byggnaden är konstruerad i betong och mursten med pelare som bär upp balkarna vilket gör att väggarna inte har någon bärande konstruktion. På så vis kunde Gaudi placera ut väggarna var han ville och vinkla dem så att det inte finns några raka linjer i huset utan böjda väggar vilket gör att det inte finns två rum som liknar varandra i hela byggnaden.

Den proffsiga guiden kommer att leda er genom byggnaden och berätta om konstruktionen och även om Gaudis liv. Efter genomgången inklusive ett besök på taket som är utsmyckat med flera vackra skorstenar kommer ni att promenera den korta sträckan bort till Casa Battlo.

Casa Battlo konstruerade Gaudi efter uppdrag från Josep Batlló Casanovas som ville renovera en äldre byggnad. Byggnaden kallas för "huset av ben" på grund av den skelettliknande fasaden. Även denna byggnad saknar raka linjer och har istället böljande former och är upptagen på UNESCO:s världsarvslista.

Turen leds av en engelsktalande guide och varar i cirka 2 timmar för att avslutas inne i Casa Battlo där ni kan stanna och utforska byggnaden på egen hand efter avslutad tur.Läs mer