Cityguidning.se
Populära i Berlin

Upptäck Berlin: halvdagsrundtur till fots


Längd: 4 timmar
Ort: Berlin
Från: 12 Euro
Läs mer

Se liknande produkter i Berlin i samma kategorier eller grupper:
Rundturer och sightseeing > Halvdagsrundturer >
Gångturer och cykelturer > Vandringsturer >

Under denna halvdagstur får du lära dig allt som är värt att veta om Berlin, från det att staden grundades fram till dagens moderna metropol.

Denna fascinerande tur börjar med en genomgång om hur Berlin grundades. Ni kommer att promenera längs den berömda Unter den Linden förbi universitetet och operahuset och där får ni se var bokbålet tog plats under 1933.

Vidare passerar ni bland annat Neue Wache, Förbundsrepubliken Tysklands minnesplats för offer för krig och våldsherravälde. Turen går längs Friedrichstrasse där ni får höra hur området blev förstört under andra världskriget men idag utvecklats till en av de modernare stadsdelarna i staden.

Efter att ha vandrat genom Branderburger Tor och sett riksdagen passerar ni även Förintelsemonumentet och platsen för Hitlers bunker där guiden redogör för händelserna i slutet av andra världskriget.

Turen tar er vidare till Potsdamer Platz där ni får uppleva 2000-talets Berlin men ni får även se Berlinmuren och Checkpoint Charlie. Guiden informerar om murens uppgång och fall och turen slutar på det vackra torget Gendarmenmarkt.

Denna tur avgår både förmiddag och eftermiddag och leds av en lokal guide i mindre grupper med personlig service.Läs mer