Cityguidning.se
Populära i Berlin

Minnestur till fots i koncentrationslägret Sachsenhausen


Längd: 6 timmar
Ort: Berlin
Kundranking:
Från: 15 Euro
Läs mer

Se liknande produkter i Berlin i samma kategorier eller grupper:
Kultur- och tematurer > Historiska rundturer >
Gångturer och cykelturer > Vandringsturer >

Följ med på en annorlunda vandringstur i ett av de största koncentrationslägren under Nazityskland.

Cirka 30 kilometer norr om Berlin, i orten Sachsenhausen, ligger ett nazityskt koncentrationsläger som användes av nazisterna mellan 1936 och 1945.

En guide ger er en tre timmar lång vandringstur genom koncentrationslägret som ni sent kommer att glömma. Ni kommer att få en gedigen genomgång av hur lägret användes av nazisterna för att husera de politiskt oppositionella såsom socialdemokrater, kommunister och fackföreningsfolk. Senare internerades även personer som av nazisterna ansågs rasmässigt eller biologiskt underlägsna, så kallade ?asociala?, romer och judar. Efter krigsutbrottet internerades även medborgare från ockuperade länder.

Under vandringsturen får ni uppleva de judiska barackerna, exekutionsrummet och krematorier i lägret med mera. Ni får en rejäl inblick i Tysklands förflutna som ger bestående minnen.

Sachsenhausen byggdes upp under 1936, samtidigt som OS i Berlin utspelades. Nazisterna använde lägret fram till 1945 då Sovjet övertog lägret och använde det som läger för tyska krigsfångar och ryska desertörer. Lägret stängdes under 1950 och är sedan 1961 en minnesplats.Läs mer