Cityguidning.se
Populära i Budapest

Sightseeingtur i Budapest med besök på parlamentsbyggnaden


Längd: 4 timmar 30 minuter
Ort: Budapest
Från: 56 Euro
Läs mer

Se liknande produkter i Budapest i samma kategorier eller grupper:
Kultur- och tematurer > Historiska rundturer >
Rundturer och sightseeing > Halvdagsrundturer >

Denna tur kombinerar en guidad rundtur i Budapest med ett besök i Ungerns största byggnad, den vackra parlamentsbyggnaden.

Parlamentsbyggnaden, som är säte för den ungerska regeringen, är en väldigt populär turistattraktion i Budapest och ligger vackert vid ett torg längs Donaus strand. Byggnaden är den största i landet Ungern och även den största parlamentsbyggnaden i Europa. Parlamentet uppfördes mellan 1885 och 1902 och över tusen personer var inblandade i byggandet.

Den imponerande byggnaden är byggd i nygotisk stil och det lär finnas 242 skulpturer på insidan och utsidan av väggarna och bygganden inhyser 691 rum. Parlamentet är 268 meter långt och 123 meter brett och den gigantiska 16-sidiga kupolen sträcker sig 96 meter upp i luften.

Deltagarna får en guidad rundvandring i Parlamentets inre och får uppleva de imponerande rummen samtidigt som de får höra anekdoter och historian om byggnaden.

Efter besöket i Parlamentet korsas Donau och turen leder vidare upp till slottet i stadsdelen Buda. Här får deltagarna promenera längs Fiskebastionen och besöka Mattiaskyrkan. Turen leder därefter vidare till bland annat Hjältarnas torg, stadsoperan och S:t Stefan basilikan.

Turen varar i cirka 4.5 timmar och täcker stora delar av Budapest. I halvdagsturen ingår inträdesavgifter, lokal guide samt hämtning vid hotell.Läs mer