Cityguidning.se
Populära i Budapest

Budapest mat och vin tur


Längd: 4 timmar
Ort: Budapest
Kundranking:
Från: 79 Euro
Läs mer

Se liknande produkter i Budapest i samma kategorier eller grupper:
Mat, vin och nattliv > Middagsupplevelser >
Mat, vin och nattliv > Vinprovning och vingårdsturer >

Upplev en gastronomisk tur genom Budapest och provsmaka traditionell ungersk mat och vin.

För att undvika att hamna på de vanliga turistfällorna till restauranger i Budapest kan det vara nyttigt att följa med på en guidad vandring som leds av en gastonomiskt kunnig guide i den ungerska huvudstaden.

Här får deltagarna lära sig hur ungersk mat blir tillagad och vilka ingredienser som används flitigast. Guiden som leder turen tipsar om de bästa restaurangerna som Budapest har att erbjuda för att deltagarna ska hitta rätt i det stora utbudet i staden.

Turen börjar med ett besök på den stora saluhallen i staden där deltagarna får en överblick över råvaror som är populära i det ungerska köket. Guiden berättar om lokala grönsaker och kött och guidar fram till stadens bästa köttchark och konditorer.

Efter provsmakandet av bland annat den ungerska korven kolbasz och lokala bakverk leder turen vidare till ett besök i en vinbutik för vinprovning samt information om vinerna som provas. Tre olika traditionella ungerska viner ingår i vinprovningen och guiden berättar om all historik för dessa viner.

Turen varar i cirka 4 timmar och vinproverna ingår i priset.Läs mer