Cityguidning.se
Populära i Budapest

Stadspromenad i Budapest


Längd: 3 timmar
Ort: Budapest
Kundranking:
Från: 34 Euro
Läs mer

Se liknande produkter i Budapest i samma kategorier eller grupper:
Gångturer och cykelturer > Vandringsturer >

En stadsvandring i cirka 3 timmar som ger en god överblick över Budapest och stadens sevärdheter.

Turen leds av en lokal guide som leder deltagarna längs gatorna i Budapest där det finns flera platser och byggnader som finns upptagna på UNESCO:s världsarvslista.

Turen startar vid stadsoperan och inleds med en kort tur på tunnelbanan till Hjältarnas torg där deltagarna kan beskåda de vackra ryttarstatyerna. Vidare efter en promenad genom stadsparken går turen till Vajdahunyad slott vilket byggdes inför världsutställningen 1896. Nästa anhalt är Szechenyi badet och dess vackra byggnad innan tunnelbanan leder deltagarna tillbaks till stadens centrum.

Efter att ha stannat vid S:t Stefan basilikan kommer turen att pausa på ett ungerska kafé där det serveras varm dryck och ungerska bakverk (ingår i priset).

Efter pausen leds turen vidare längs stadens små gator och gränder för att beundra den vackra arkitekturen och en promenad längs Donaus promenadstråk varifrån det går att se Citadellet och Gellertberget med mera.

Sista delen av turen är ett besök på slottshöjden där slottet, Mattiaskyrkan och Fiskebastionen ligger. Här avslutas turen och guiden kan här ge fler råd om hur deltagarna vidare kan utforska staden.Läs mer