Cityguidning.se
Populära i Paris

Dagsresa till Mont-Saint-Michel


Längd: 14 timmar 30 minuter
Ort: Paris
Från: 170 Euro
Läs mer

Se liknande produkter i Paris i samma kategorier eller grupper:
Dagsturer och utflykter > Dagsturer >

En heldagstur som leder till den sagolika ön Mont St-Michel med sitt benediktinerkloster som är upptaget på UNESCO:s världsarvslista.

Denna tur inleds med en längre bussresa genom det vackra normandiska landskapet då turen bär till kusten vid Normandie. Ankomsten till Mont-Saint-Michel sker under förmiddagen och då blir det en guidad rundtur till fots vid den berömda sevärdheten. Klostret ligger på en stenig ö i en bukt som är omgiven av fästningsvallar och murar.

Efter att lunch och dryck - som ingår i priset - blivit uppäten guidas deltagarna vidare till toppen av en kuperad by där det fascinerande klostret ligger.

Mont-Saint-Michel var ett kulturellt centrum och pilgrimsort under medeltiden och enligt legenden grundades klostret på 700-talet när ärkeängeln Mikael besökte biskopen Saint Aubert av Avranches. Klostret innehåller en förgylld kopparstaty av Mikael som dräper en drake vilket symboliserar det godas seger över det onda.

Efter turen som visar bland annat klostergång och refektorium berättar guiden om de välkända kännetecknen, det extrema tidvattnet. Vid lågvatten kan ön omges av flera kilometer av sand, medan högvatten fyller bukten och omger hela ön. Efter rundturen i klostret får deltagarna gå runt i byn vid Mont-Saint-Michel på egen hand och kan då titta i butiker eller besöka museer.

Efter cirka 4 timmars vistelse vid Mont-Saint-Michel är det dags får återfärd. Utflykten varar sammanlagt i cirka 14.5 timmar och upphämtning och avlämning på hotell kan väljas till.Läs mer